SydCup’en

TILMELD DIG HER FOR 2022:
https://my.raceresult.com/191342/registration

GMBK er medlem af SydCup’en, som er et initiativ for at fremme den sportslige indsats i mountainbike-sporten.

Mange vælger mountainbiken, som en mere skånsom måde at få sig rørt på og kører derfor i et lavere gear – og det er lige præcis hvad der er god motion for den enkelte. Faktisk er vi mange “krigsinvalider” i klubben, der har gamle skader fra fodbold, skisport og meget andet, men med en målrettet og skånsom træning, har det vist sig at alle kan træne sig op til at kunne nyde sporten.
Og det er og bliver det en sport.

Sporten kalder på konkurrencemennesket og selv om det kan være svært at grave den indre konkurrence-fighter frem i en høj alder, må vi dog huske, at skal vi ikke ende med at være en klub hvor kun +50 +60 og +70’ere er med – så skal vi permanent forsøge at engagere MTB-kørere i alle aldre til at konkurrere og gerne flest unge – så vi sikrer en løbende tilgang af unge 🙂

Første gang man kører med i SydCup’en, finder man ud af hvor sjovt det er, fx. at køre fra naboen eller træningsmakkeren…uanset alder. Løbet er tilmed organiseret på den måde at flere aldersgrupper kan vinde pokaler og medaljer – det gør det hele lidt sjovere.
Hvis det ikke tidligere er sket, opdager man også hvor flinke og rare mountainbike-kørere generelt er og der omsættes mange gode erfaringer og fortælles mange gode røverhistorier på en løbsaften… 😉

GMBK er medlem af SydCup, som er et samarbejde imellem 10 MTB-klubber i Sønderjylland og en sponsor. Sponsoren er Ellum Bike Shop og det går mægtig fint. SydCup’en er kendt i landsdelen og hvert år stiller der flere og flere op til en kvik onsdag aften, hvor løbet afvikles på mindre en 3 timer, fra folk ankommer og til der er spist kage, drukket kaffe, snakket og overrakt medaljer. Alle kører 60 min. Sportsholdet dog 75 min. og når derfor et individuelt antal omgange på løbsbanen, men slutter af næsten samtidigt. MTB-løbskalenderen er fyldt hver weekend året rundt og mange kvier sig ved at bruge (endnu) en weekend til løb og derfor er SydCup’en et hamrende godt initiativ, som vi bakker fuldt op om.

Meld dig til på linket ovenfor.